פשפש הברונזה

 

אחד המינים הפולשים הקשים שחדרו לישראל בשנה האחרונה הוא פשפש הברונזה. מוצאו של פשפש זה הוא באוסטרליה, שם הוא ידוע כמזיק של עצי אקליפטוס הנטועים כעצי שדרה. פשפש הברונזה ניזון על העלים של מגוון מיני האקליפטוס, משך התפתחותו הוא בין 3 ל-4  שבועות, משך החיים של הבוגרים הוא למעלה מחודש. עד כה התפשט הפשפש בדרום אפריקה, בדרום אמריקה ובשנים האחרונות כאמור באגן הים התיכון. בישראל הוא התגלה עד כה באזור המרכז.

זיהוי

צבעו של פשפש הברונזה הוא חום בהיר עם כתמים כהים יותר, מבנה גופו שטוח ואורכו 3 מ"מ. הביצים של פשפש הברונזה שחורות ומוטלות על העלים, ביחידים או בקבוצות, את הבוגרים ונימפות ניתן למצוא במספרים גדולים על העלים ותוצאות ההאכלה שלהם הופכים את העלים לאדום חלוד. קיים קושי לגלות את האוכלוסיות הראשוניות של הפשפש, היות שיש לו יש נטייה לאכלס דווקא את צמרות העצים.

נזקים

הפשפש מופיע במקבצים גדולים המסבים נזק חמור ומשמעותי לעצי האיקליפטוס. מציצת העלים מובילה להתייבשותם ולנשירתם. צפיפות גבוהה של המזיק עלולה לגרום לתמותה של עצים שלמים.

הדברה ואופן טיפול

הדברה ביולוגית באמצעות אקלום צרעת הטפילית, טפיל הביצים של פשפש הברונזה. בעצי הנוי ניתן לרסן את אוכלוסיות המזיק באמצעות תכשירים סיסטמיים ידידותיים לסביבה.

 

psps1